flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо порядку видачі копій судових рішень судів, територіальна підсудність справ яких змінилась

20 квітня 2022, 16:58

Порядок видачі копій судових рішень і документів місцевими та апеляційними судами України визначений розділом ХІ Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої Наказом Державної судової адміністрації України від 20 серпня 2019 року № 814.

Копії судових рішень видаються особам, які відповідно до чинного законодавства мають право на їх одержання.

Копії судових рішень можуть бути видані повторно за заявою особи у порядку, встановленому законодавством.

Копія судового рішення повинна відповідати оригіналу та може бути виготовлена шляхом:

  • виготовлення ксерокопії з оригіналу судового рішення, яке знаходиться в матеріалах справи;
  • роздруківки електронного примірника судового рішення, оригінал якого збережений в АСДС, який містить електронні підписи відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги";
  • роздруківки електронного примірника судового рішення, яке міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень (далі - ЄДРСР) в режимі повного доступу.

У разі, якщо судова справа знаходиться поза межами суду, суд може виготовити завірену належним чином копію судового рішення, ухваленого цим судом або судом апеляційної чи касаційної інстанції в порядку, визначеному законодавством. Перед виготовленням копії судового рішення відповідальний працівник суду перевіряє відомості щодо набрання судовим рішенням законної сили.

У разі якщо неможливо видати копію судового рішення в суді, який ухвалив судове рішення, така копія може бути виготовлена з ЄДРСР за заявою особи судом, якому визначено територіальну підсудність справ, або судом апеляційної інстанції за підсудністю, встановленою законом.

З огляду на вищевикладене, особи, які бажають отримати копію судового рішення суду, який не може здійснювати правосуддя  під час воєнного стану, мають звернутися з відповідними заявами до судів, яким визначено територіальну підсудність справ, або судів апеляційної інстанції за підсудністю, встановленою законом.

У Верховному Суді оновили карту територій України, де у зв’язку з війною не здійснюється правосуддя судами загальної юрисдикції. Інформація станом на 06 квітня 2022 року.

Також надаємо посилання на актуалізовану узагальнену таблицю «ПЕРЕЛІК СУДІВ, територіальну підсудність яких було змінено у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя під час воєнного стану»: https://cutt.ly/6Fi2HQf.

 

Пресслужба суду