flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення присяжних про обов'язкове декларування

28 лютого 2018, 13:13

Шановні присяжні

Згідно Закону України "Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України (щодо розгляду справ за участю присяжних)" від 09.02.2017 р. № 1847-VIII та відповідно до статей 63, 64 та 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» рішенням одинадцятої сесії VII скликання  Перечинської районної ради від  08.12.2016 року № 222 Вас було обрано присяжним Перечинського районного суду Закарпатської області.

Чинне законодавство передбачає, що присяжні під час виконання своїх обов’язків в суді (тобто, під час залучення до розгляду конкретної справи) становляться суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».  А тому до 01 квітня 2018 року присяжні мають подати електронні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік. Заповнення такої декларації відбувається на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції за минулий рік за визначеною формою. 

Звертаємо Вашу увагу на необхідність завчасно отримати електронно-цифровий підпис для заповнення в подальшому Е-декларації.

Порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.