flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено обвинувальний вирок за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень

21 червня 2018, 11:18

   Сьогодні, 21 червня 2018 року, Перечинським районним судом Закарпатської області винесено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні про обвинувачення громадянина С. за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто тілесне ушкодження, поєднане зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину).

   Так, з урахуванням обсягу доказів, які досліджувались у судовому засіданні, в їх сукупності, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого С. у інкримінованому йому злочині, а саме у тому, що він у грудні 2017 року, в ході конфлікту, умисно наніс своєму односельчанину удар скляною пляшкою по голові, чим спричинив потерпілому тілесні ушкодження, які згідно висновку судового-медичного експерта кваліфікуються як тяжкі тілесні ушкодження.

   З урахуванням обставин кримінального провадження, відповідно до вимог кримінального закону і передбаченої цим законом санкції, винному призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі та на підставі ст. ст. 75, 76 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на два роки.  

   При призначенні покарання суд також врахував, що обвинувачений раніше не судимий, по місцю проживання характеризується позитивно, на диспансерному обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю злочину, добровільно відшкодував потерпілому завдану пряму матеріальну шкоду. До того ж, громадянин С. брав участь у проведенні АТО та являється учасником бойових дій.

   Також судом частково задоволено цивільний позов потерпілого про відшкодування моральної шкоди у розмірі 10000 гривень.

   Вирок чинності не набрав, тож сторони вправі його оскаржити до Апеляційного суду Закарпатської області протягом 30 днів з дня проголошення.  

 

   Прес-секретар суду