flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювані у незаконному переправленні осіб через державний кордон України триматимуться під вартою

28 вересня 2018, 17:22

   27 та 28 вересня 2018 року слідчим суддею Перечинського районного суду Закарпатської області обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою відносно чотирьох мешканців Закарпатської області, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, тобто незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому щодо кількох осіб організованою групою з корисливих мотивів.

   При розгляді слідчим суддею клопотань встановлено, що один мешканець м. Ужгород та троє мешканців Іршавського району обґрунтовано підозрюються у тому, що вони за попередньою змовою з корисливих мотивів намагалися незаконно переправити  через державний кордон України до країн Євросоюзу чотирьох громадян Народної Республіки Бангладеш та чотирьох громадян Республіки Шрі-Ланка.

   Разом з цим, в ході реалізації оперативної інформації таких було затримано працівниками відділу по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУ НП в Закарпатській області та Перечинського відділення поліції Ужгородського ВП ГУ НП в Закарпатській області.

   Слідчий суддя, заслухавши доводи сторін, дослідивши докази, зібрані органом досудового слідства, які на даній стадії процесу є достатніми для висновку про обґрунтованість підозри, врахувавши особи підозрюваних, тяжкість покарання, що загрожує таким у разі визнання їх винуватими у вчиненні даного кримінального правопорушення, а також існування ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України, обрав запобіжні заходи саме у вигляді тримання під вартою.

   Строк дії ухвали слідчого судді про обрання запобіжного заходу – 60 діб.

   Слід зазначити, що санкція ч. 3 ст. 332 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

   Прес-секретар суду