flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Один рік іспитового строку з виконанням покладених судом обов’язків – покарання за крадіжку зі школи

12 листопада 2018, 15:06

   Сьогодні, 12 листопада 2018 року, Перечинським районним судом Закарпатської області ухвалено вирок трьом молодим хлопцям, двоє з яких до того ж є неповнолітні та які обвинувачувались у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч. 3 КК України, тобто у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому за попередньою змовою групою осіб та поєднаному з проникненням у інше приміщення.

   Так, ще у серпні 2017 року троє молодих людей, за попередньою змовою між собою, діючи умисно, таємно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, усвідомлюючи протиправний характер своїх дії та їх наслідки, проникли до складського приміщення однієї зі шкіл нашого району, звідки викрали мішки з гранулами деревини (палетка) на загальну суму понад п’ятнадцять тисяч гривень.

   У судовому засіданні обвинувачені свою вину у вчиненні інкримінованому їм злочині визнали повністю, щиро розкаялися, висловили щирий жаль з приводу своїх незаконних дій, засудили свою злочинну поведінку та зобов’язалися у майбутньому не порушувати закон.

   Ураховуючи тяжкість злочину, конкретні обставини справи, обставини, що пом’якшують покарання обвинуваченим, особи винних, а також думку представника потерпілого, яка будь-яких претензій до обвинувачених не має, думку прокурора, яка просила звільнити обвинувачених від відбування покарання з випробуванням та досудову доповідь, згідно якої орган пробації прийшов до висновку, що виправлення обвинувачених без позбавлення волі на певний строк можливе, суд прийшов до висновку, що обвинувачених слід звільнити від відбування покарання з випробуванням, якщо вони протягом одного року іспитового строку не вчинять нового злочину та виконають покладені на них обов’язки, а саме: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

   Цивільний позов у даному кримінальному проваджені не заявлявся.

   Слід зазначити, що вирок суду ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до Закарпатського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. 

 

   Прес-секретар суду