flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в Перечинському районному суді

13 грудня 2018, 16:32

День відкритих дверей в Перечинському районному суді Закарпатської області

13 грудня 2018 року з метою підвищення загального рівня правової культури серед підростаючого покоління, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя в Перечинському районному суді було проведено день відкритих дверей.

У рамках такого до суду у гості завітали школярі Перечинської ОТГ – учні 11-х класів Перечинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Перечинської гімназії суспільно-гуманітарного напрямку ІІ-ІІІ ступенів, а також 9-х класів Сімерської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Розпочалася зустріч у залі судових засідань з виступу судді-спікера суду Чепурнова В.О., який ознайомив дітей із історією судової системи, категоріями та процедурою розгляду справ Перечинським районним судом. Також довів до відома учнів перелік навиків, якими потрібно володіти для роботи в суді, детальніше зупинився на важливості здобуття юридичної освіти.

Керівник апарату суду Ярема В.В. розповів про будівлю, де розташований суд, особливості роботи в даній установі, а помічник судді та по сумісництву прес-секретар суду Бречко О.О.  описала етапи проходження справи - від її надходження до канцелярії і до передачі в архів.

Головний спеціаліст з інформаційних технологій Поляк С.С. наголосив на важливості впровадження сучасних розробок у роботу суду, однак із обов’язковим дотриманням заходів збереження та унеможливлення витоку інформації, отриманої у процесі діяльності установи.

При цьому, судовий розпорядник Мордованець Р.Ю. підкреслив, що робота суду не обмежується його стінами і тісно пов’язана взаємодією з іншими юридичними та фізичними особами, яскравим прикладом чого є займана ним посада.

Крім цього, була проведена вікторина, за результатами якої визначено троє переможців. Такі були нагороджені пам’ятними подарунками.

P.S. Проведення подібних зустрічей у Перечинському районному суді вже стало доброю традицією і не дарма, адже вони дають можливість подивитися роботу судової системи із середини та стають поштовхом для вибору майбутньої професії.

Прес-служба суду