flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Перечинського районного суду Ганько І.І. взяв участь у тренінгу «Наставництво (коучинг) в системі формування навичок майбутнього судді»

30 січня 2019, 14:11

28 січня  2019 року Національна школа суддів України у співпраці з Проектом ЄС «Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО-JUSTICE)» в місті Львові провела тренінг «Наставництво (коучинг) в системі формування навичок майбутнього судді» для суддів–наставників, які розглядають кримінальні провадження та справи про адміністративні правопорушення.

Участь у даному тренінгу взяв голова Перечинського районного суду Ганько І.І.

Національна школа суддів України продовжує роботу над проведенням  спеціалізованих тренінгів з тим, щоб надати допомогу суддям, які будуть коучами кандидатів і кандидаток на посади суддів у процесі проходження стажування в судах, які розглядають кримінальні провадження.

Тренінг з наставництва щодо блоку кримінального судочинства та судочинства з адміністративних правопорушень розпочав проректор Володомир Мазурок, який дав коротку характеристику меті стажування, визначив основні складові організації наставництва  та його форми.

Директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна звернула увагу, що голови судів і судді активно приєднуються до  участі у тренінгу та сприяють у проходженні майбутніми суддям стажування в судах. Очільниця регіонального відділення наголосила, що Національна школа суддів України свої зусилля спрямовує на реалізацію Стратегії розвитку Національної школи суддів України, а спеціальна підготовка кандидатів на посаду судді є серед її пріоритетних завдань.

Ольга Шаповалова – начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)– радник підкреслила, що команда викладачів стає все потужнішою та поповнюється як новими викладачами, так і наставниками. Вона ознайомила майбутніх коучів із  досвідченим викладацьким складом, до якого входять: Світлана Нечипорук,  Надія Голембієвська, Діана Сніцаренкота експерт з професійного навчання, що спеціалізується в питаннях оцінки та аналізу потреб тренера, професійного розвитку та навчання суддів і прокурорів в рамках Національного інституту магістратури Румунії Отілія Стефанія Пакурарі.

Тренінг з наставництва допоможе майбутнім суддям і їхнім наставникам у реалізації завдань Програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді та виконання Програми стажування кандидатів на посаду судді, формуванню психологічних аспектів узаємодії та комунікативних навичок між суддями та претендентами на суддівські мантії, а стажування в судах, які розглядають кримінальні провадження та справи про адміністративні правопорушення, пройде на високому рівні.

По завершенні заходу всі учасники отримали відповідні сертифікати судді-наставника.

 

Прес-секретар суду