flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Перечинському районному суді відбувся День відкритих дверей

18 червня 2019, 10:10

   14 червня 2019 року в черговий раз Перечинський районний суд в рамках заходу «День відкритих дверей» приймав гостей – учнів 5 класу Перечинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.  

   Ключовою метою вказаного заходу є забезпечення прозорості та відкритості діяльності суду, пропагування доступності суду для  громадян, обізнаності широкої громадськості з  роботою судової гілки влади.

   З привітальним словом до дітей звернувся керівник апарату суду Ярема В.В., який і ознайомив присутніх із планом заходу. Програма проведення Дня відритих дверей включала в себе Екскурсію будинком правосуддя: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, архіву та канцелярії, ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду.  Також керівник апарату суду ознайомив дітей з історією суду.

   Помічник судді Бречко О.О. розповіла про місцевий суд як ланку в системі судоустрою України та ознайомила присутніх із структурою суду та функціональними обов’язків працівників апарату, роботою автоматизованої системи документообігу суду та системою відеоконференцзв’язку.

   Після інформативних доповідей керівник апарату Ярема В.В. провів учасникам екскурсію приміщенням суду.

   Крім цього, дітям показали обов’язкову атрибутику судді: справжню суддівську мантію з нагрудним знаком.

   Надзвичайно захоплюючою для дітей стала можливість приміряти мантію та сфотографуватися у ній.  

 

 

   

 

У фінальній частині керівник апарату суду Ярема В.В. від імені всього колективу побажав дітям успіхів у навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.

 

   У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилося багато вражень та позитивних емоцій. Екскурсія для школярів виявилася пізнавальною та цікавою.

 

   Прес-секретар суду