flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА! Остерігайтесь фальшивих судових повісток!

24 вересня 2019, 08:57

   Бувають випадки, коли до Перечинського районного суду Закарпатської області з’являються громадяни на розгляд справ, яких у провадженні суду насправді немає.

   Таке трапляється у зв’язку з отриманням фальшивих повісток про виклик, які надсилаються деякими банками, фінансовими та колекторськими компаніями з метою повернення клієнтом заборгованості за кредитним договором.  

   Таким чином, звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до чинного законодавства України судові повістки про виклик в судові засідання надсилаються виключно (безпосередньо) судом. На поштовій кореспонденції з повісткою про виклик до суду проставляється відповідна відмітка зі штампом суду «Повістка про виклик». Повістка про виклик містить: ім'я фізичної особи чи найменування юридичної особи, якій адресується повістка; найменування та адресу суду; зазначення місця, дня і часу явки за викликом; назву справи, за якою робиться виклик, та її номер (у форматі №304/ххх/хх); прізвище та ініціали судді, у провадженні якого знаходиться справа; зазначення, як хто викликається особа, з обов’язковим підписом відповідального працівника апарату суду.

   У разі наявності неточних ознак у повістках та виникнення сумнівів у правдивості інформації, викладеної у судових документах, пропонуємо звертатись за уточненням безпосередньо до суду чи за телефоном канцелярії суду (03145) 2-11-96.

   Крім цього, перевірити наявність або відсутність у провадженні Перечинського районного суду Закарпатської області справ з Вашою участю можливо на офіційному веб-сайті суду (https://pr.zk.court.gov.ua) у розділі «Громадянам» підрозділи «Список судових справ, призначених до розгляду» або «Інформація щодо стадій розгляду судових справ», ввівши у пошуковець своє прізвище, ім'я, по батькові.

   Шановні громадяни! Будьте уважними! Ретельно ознайомлюйтесь з викладеною у поштовій кореспонденції інформацією та перевіряйте її достовірність!

 

Прес-секретар суду