flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За несвоєчасне подання без поважних причин е-декларації – штраф у розмірі 8 500 гривень

30 жовтня 2019, 09:59

   Колишній правоохоронець за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, сплатить штраф у розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8 500 гривень.

   Такому стягненню піддав особу Перечинський районний суд за результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч.  1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог фінансового контролю).

   Судом встановлено, що колишній правоохоронець, будучи суб’єктом відповідальності за корупційне правопорушення згідно Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно, тобто після встановленого терміну декларування (до 00 год. 00 хв. 01 квітня 2019 року), без поважних причин опублікував на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію як суб’єкт декларування, який припинив діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

   На даний час постанова суду набрала законної сили.

 

   Прес-секретар суду